Перейти до основного вмісту
Система динамічної математики GeoGebra як універсальний засіб  для вивчення курсу математики ЗЗСО

3 квітня відбулася відкрита гостьова лекція «Система динамічної математики GeoGebra як універсальний засіб  для вивчення курсу математики ЗЗСО», котра була проведена в рамках курсу «Програмні засоби навчання у освітньому процесі» (лектор - Колісник Р.С.) та в рамках співпраці між факультетом математики та інформатики та КУ «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Чернівецької міської ради.

Запрошеним гостем був Валерій Михайлович Ракута - старший викладач кафедри природничо-математичних дисциплін та інформаційно-комунікаційних технологій в освіті Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського.

Валерій Михайлович є відомим фахівцем у галузі використання інформаційних технологій в навчальному процесі, зокрема в математичній освіті. Він активно працює над впровадженням інноваційних методів навчання, зокрема використанням GeoGebra — динамічного математичного програмного забезпечення. Дуже багато його наукових та науково-популярних публікацій включають дослідження використання GeoGebra до розв'язування різноманітних задач. Саме він є одним із перших, хто впроваджував GeoGebra до навчального процесу в Україні. Його особистий внесок у розвиток освіти та математичної педагогіки є надзвичайно важливим для сучасної освітянської спільноти.

Під час лекції Валерій Михайлович розповів про історію виникнення GeoGebra, проаналізував можливості її впровадження у навчальний процес, презентував власні наробки (відео, презентації, посібники тощо), котрі вчителі математики та інформатики можуть використовувати під час роботи зі школярами. Цінними є і перелік різноманітних посилань щодо системи динамічної математики GeoGebra, наданий лектором (нижче приєднано документ з цими посиланнями).

Приємно зазначити, що до лекції з метром долучилися не тільки студенти 1-5 курсів спеціальностей 014.04 - Середня освіта (Математика), 014.09 - Середня освіта (Інформатика), 111 - Математика, але й викладачі факультету математики та інформатики ЧНУ, вчителі математики та інформатики міста Чернівці та Чернівецької області.

Щиро дякуємо Валерію Михайловичу за можливість отримати багато корисної та важливої інформації, за чудову комунікацію та доброзичливість!

 

Система динамічної математики GeoGebra

Фотозвіт з лекції

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності