Перейти до основного вмісту
Бінарне практичне заняття для студентів 306 та 308 груп (курс «Методика викладання інформатики»)

14 грудня 2022 року, в рамках співпраці між Чернівецьким багатопрофільним ліцеєм № 4 та факультетом математики та інформатики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, відбулося бінарне заняття вчителя інформатики вищої категорії, старшого вчителя ліцею №4 Скрипничук Наталії Сергіївни та асистента кафедри алгебри та інформатики Лучко Вікторії Сергіївни для студентів 306 і 308 груп денної форми навчання (під час практичного заняття з курсу “Методика викладання інформатики”). Тема заняття: "Особливості викладання теми ”Алгоритми і програми” у 7 класі ЗЗСО".

Наталія Сергіївна поділилася власним досвідом викладання, звернула увагу на мету базової загальної середньої освіти з точки зору викладання інформатики, продемонструвала навчальну програму, календарне планування та підручники, яким користується під час роботи з семикласниками.

Студенти з перших вуст почули про форми й методи роботи на уроках інформатики, котрі застосовує вчитель, познайомилися з використанням ПЗ та особливостями викладання інформатики під час дистанційного навчання. Не оминула Наталія Сергіївна і ряд цікавих задач прикладного спрямування, які якнайкраще ілюструють зв’язок інформатики з іншими навчальними предметами.

Студенти мати можливість почути про інтерактивні вправи й додаткові завдання, позакласну та практичну діяльність та про інтеграцію курсу інформатики з гуртком ”Робототехніка”, який проводять Скрипничук Н.С. та Яшан Б.О.

Протягом всієї пари студенти мали можливість задавати питання та отримувати відповіді на них. Як результат - змістовний та цікавий діалог між студентами та вчителем-практиком дав можливість майбутнім вчителям математики та інформатики оцінити свої знання та вміння, зрозуміти, на що варто звертати увагу вчителю під час роботи з учнями.

Дякуємо Наталії Сергіївні за важливу та корисну інформацію. Сподіваємося на подальшу співпрацю. 

 

Фотозвіт заняття можна переглянути тут

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності