Перейти до основного вмісту
Заняття для студентів 406 та 408 груп від вчителя математики вищої категорії, вчителя-методиста Вязнікової Лариси Анатоліївни

27 жовтня 2022 року, в рамках співпраці між багатопрофільним ліцеєм № 4 і факультетом математики та інформатики ЧНУ, відбулося бінарне заняття з курсу «Задачі прикладного характеру», лекторами якого були вчитель математики вищої категорії, вчитель-методист Вязнікова Лариса Анатоліївна та асистент кафедри алгебри та інформатики Лучко Вікторія Сергіївна.

Студенти 406 та 408 груп денної форми навчання, які навчаються за спеціальностями Середня освіта (Математика) та Середня освіта (Інформатика) мали можливість ознайомитися з прикладною спрямованістю курсу математики в 5 класі учнів, котрі навчаються за НПП “Інтелект України”.

Лариса Анатоліївна, котра працює з п'ятикласниками за НПП “Інтелект України”, продемонструвала конкретні приклади застосування проблемного підходу та сторітелінгу при викладанні математики у 5 класі, проаналізувала їх плюси та мінуси, звернула увагу на практичну доцільність кожного, навела цікаві приклади задач, які застосовуються на різних етапах та формах проведення уроку: "математична розминка", "знайти відповідність", "прояви компетентність, позначивши правильну відповідь", "геометрична майстерня", "я дослідник" тощо. Саме такі завдання мотивують учнів до вивчення математики. 

Протягом всієї пари студенти активно включалися в роботу - задавали питання та аналізували запропоновані завдання.

Щиро вдячні Ларисі Анатоліївні та Вікторії Сергіївні за корисну інформацію, за змістовний та цікавий діалог. 

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності