Перейти до основного вмісту
Студенти та викладачі кафедри взяли активну участь в циклі вебінарів "Оформлення академічних текстів: правила доброчесності"

Три дні – з 14 по 16 лютого 2024 року студенти, аспіранти та викладачі кафедри алгебри та інформатики мали чудову нагоду поспілкуватися із Олегом Івановичем Шилюком, заступником з питань інформаційних технологій директора Наукової бібліотеки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Під час вебінарів "Оформлення академічних текстів: правила доброчесності", організованих адміністрацією нашого факультету, Олег Іванович розповів:

  • про можливості пошуку інформації на різних інтернет-ресурсах,
  • про академічну доброчесність під час написання наукових робіт,
  • про правильне цитування та уникнення плагіату,
  • про вимоги до оформлення посилань на літературні джерела при написанні різних робіт,
  • про інформаційні ресурси з питань академічної доброчесності,
  • про дотримання етичних норм у науковому дослідженні;
  • розглянув питання, котрі часто виникають у науковців під час роботи з репозитарієм ArCher (щодо доступу до різних колекцій, щодо алгоритму завантаження матеріалів та можливостей внесення змін) та багато інших деталей, корисних кожному досліднику.

Що важливо – зустрічі закінчувалася анонсом тих тем, котрі спікер пропонував розглянути на наступний день. При цьому він радо відгукувався на пропозиції слухачів щодо деталізації певних моментів.

Щиро дякуємо Олегу Івановичу за дуже корисну та детальну інформацію. Впевнені, що студенти та науковці кафедри та факультету вміло використовуватимуть отримані знання під час власних наукових пошуків.

Фотозвіт

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності