Перейти до основного вмісту
Траєкторія навчання сучасним інформаційним технологіям учителя інформатики - успішні траєкторії учнів в ІТ- галузі

29 січня 2024 в рамках Всеукраїнського форуму інформатиків відбулася перша у цьому році освітня дискусійна панель Онлайн ІТ-марафону "Зима-2024", до якої долучилися викладачі кафедри математики та інформатики, що забезпечують викладання на ОПП "Математика та інформатика".

На зустрічі з представниками шкіл, університетів та ІТ-галузі відбулася активна дискусія про роль і шлях учителя інформатики, його роль у формуванні розуміння вибору випускниками професії в ІТ-галузі для навчання у виші і вибору своєї роботи в ІТ.

Спікерами форуму були:

Іван Міхєєв – менеджер з розвитку талантів, ЕРАМ Україна. Розповів про важливість свідомого вибору ІТ спеціальностей абітурієнтами, постійне підвищення кваліфікації викладачів ІТ дисциплін та вчителів інформатики, інтерактивний контент від індустрії – безмежний доступ у розвитку талантів.

Ірина Удовик – декан факультету інформаційних технологій кандидат технічних наук Національного університету “Дніпровська політехніка”, доцент. Розповіла про “мости” співпраці між школою, університетом та ІТ-галуззю, установами та закладами середньої загальної освіти та системність роботи з школярами старшої школи до закінчення університету.

Олена Григорко – керівник підрозділів Люксофт у м. Дніпро і м. Одеса. Звернула увагу на поточну ситуацію співпраці ЗВО/шкіл та ІТ бізнесу, взаємодію через ІТ кластери та асоціації, можливості для студентів, школярів та їх батьків.

Сергій Жуковський – доцент кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій Житомирського університету імені Івана Франка. Розповів, що потрібно роботи сучасному вчителю для свого професійного розвитку і щоб навколо нього успішно розвивались обдаровані школярі, що є рушійною силою саморозвитку, чи є взагалі універсальна формула успіху в професії.

Дякуємо спікерам та учасникам за цікаві доповіді та корисні дискусії.

Фотозвіт

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності