Перейти до основного вмісту
Участь в "IT KickStart"
1 жовтня 2022 року викладачі та студенти факультету математики та інформатики взяли участь в заході "IT KickStart". Організатор заходу - It Cluster Chernivtsi It Community . Мета заходу - показати школярам справжнє IT та розбити всі стереотипи про ІТ.

Голова правління ІТ кластеру - Дмитро Шкільнюк (кандидат фіз.-мат. наук, викладач факультету математики та інформатики) - розповів про те, як розвивається сьогодні ІТ галузь в Україні та Чернівцях зокрема, а також підкреслив, що для кар'єрного росту програмісту необхідні якісні знання з математики, бо це не лише тренує мозок, але й дозволяє моделювати швидкі та оптимальні рішення при розв'язанні різних непередбачуваних ситуацій на реальних проєктах.
У першій частині заходу школярі почули з перших вуст як досягнути успіху в ІТ галузі, зокрема мали змогу не лише почути три історії успіху, але й задати питання спікерам та отримати змістовні відповіді.
Спікерами були: Надія Олексюк (SoftServe), Габрієла Комолова (Sigma), Денис Шмаін (SoftServe).
У другій частині - школярі у невимушеній обстановці спілкувалися з викладачами та студентами факультету математики та інформатики, де безпосередньо готують ІТ фахівців, і роблять це викладачі, які самі успішно працюють в ІТ галузі. А також школярі мали можливість зануритися у віртуальну реальність, взявши участь у майстер-класі.
Місце проведення заходу - культурно-мистецький центр імені Івана Миколайчука. На зустріч прийшло більше 100 учнів 10 та 11 класів ЗЗСО міста Чернівців та області. Ще близько 100 школярів мали змогу взяти участь у заході в режимі онлайн.
З мотивуючими промовами до школярів звернулися гості заходу: заступниця начальника Чернівецької ОВА - Альона Атаманюк, Чернівецький міський голова - Роман Клічук та ректор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича - Роман Петришин.

Детальніше про подію ви зможете прочитати на сторінці Управління освіти Чернівецької міської ради у фейсбук та переглянути фото

Участь в "IT KickStart"

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності